elérhetőségeink

Kelépker Kft.
2800 Tatabánya,
Búzavirág utca 1.

Telefon: +36-34-315-514
Fax: +36-34-309-780
E-mail: szamlazas@kelepker.hu
Kelépker Kft. térkép

nyitvatartási idő

Nyári nyitva tartásunk
2020. március 9-től: Hétfő7:00-16:30 h Kedd7:00-16:30 h Szerda7:00-16:30 h Csütörtök7:00-16:30 h Péntek7:00-16:30 h Szombat7:30-12:00 h Vasárnapzárva

Téli nyitva tartásunk: 2020. november 5-től: Hétfő7:00-16:00 h Kedd7:00-16:00 h Szerda7:00-16:00 h Csütörtök7:00-16:00 h Péntek7:00-16:00 h Szombat7:30-12:00 h Vasárnapzárva
országosan

Vállaljuk építőanyagok házhoz szállítását az ország egész területén!

Egyes építőanyagokat díjmentesen házhoz szállítjuk! Tovább »

szaktanácsadás

Tüzépünkön törekszünk arra, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk vevőinknek.

Értékesítő kollégáink segítenek építőanyagok kiválasztásában és azok elhasználásában. Tovább »

Mátra therm

Leier kerámiaelemek

Leier Hungária Kft. devecseri és mátraderecskei téglagyárában a cég égetett agyag termékeit gyártják. A gyártásra kerülő falazóelemek méretei igazodnak a hazai építőipari sajátosságokhoz, és a megszokott méretrendekhez. A precíz gyártástechnológia és a jó minőségű agyag kiváló gyártmány minőséget eredményez. A jó minőség elsősorban a méretpontosságban, a jó hőszigetelő képességben és a jó szilárdsági tulajdonságokban mutatkozik meg.

A falazóelemeken kívül a rendszerhez válaszfallapok és áthidaló elemek tartoznak. A termékek alkalmazásának egyértelmű előnye, hogy a rendszer elemei azonos minőségű anyagból készülnek, így az elkészülő épületek falszerkezetei, válaszfalai és áthidaló szerkezetei egységesek lesznek.

A falazóelemek gyártása automatizált gyártósoron történik, folyamatos minőségellenőrzés mellett. A falazóelemeket függőleges üregekkel készítik el. A sűrű üreges elrendezés olyan, hogy a kialakult cellákban nem tud megindulni a hőtechnikai szempontból hátrányos légáramlás. A gyártás folyamán a megfelelően előkészített agyaghoz fűrészport kevernek, amely az égetés során kiég a termékből. A fűrészpor helyén keletkezett apró üregek tovább javítják a termékek hőtechnikai tulajdonságait. Az áthidalókat, gyártópadokon állítják elő. A gyártópadon egymás mellé sorolják az égetett agyag elemeket, majd elhelyezik a szükséges acélbetéteket. A feszítés után következik a betonozás, majd az elkészült szerkezet érlelik. Az elemeket méretre vágás után egységrakatokban tárolják.

A nútféderes Leier falazóelemek kétféle minőségben készülnek a cég kerámia termékeket előállító üzemeiben. A Mátratherm Plus elemek sűrű üreges kialakításúak és ezért a fokozott hőszigetelési igényeknek is megfelelnek, a falvastagság 44, illetve 38 cm lehet. A hagyományos nútféderes falazóelemek 45 cm-es, 38 cm-es és 30 cm-es vastagságú külső és belső teherhordó, 25 cm-es belső teherhordó, valamint vázkitöltő falazatok elkészítésére alkalmasak. A 10 cm vastagságú válaszfallapokat a belső térosztó falak elkészítésénél lehet felhasználni. A falazóelemek kiválóan alkalmasak családi házak, többlakásos társasházak, közösségi épületek, ipari és mezőgazdasági létesítmények falazatainak a megépítésére is.

Az elemek tervezése során az volt a cél, hogy az üreges falazóelemekből felépített falszerkezetek minél kedvezőbb hőtechnikai és szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezzenek, és a falazási munka is egyszerűen elvégezhető legyen. Az üreges kialakítás mellett megjelent annak az igénye is, hogy a falazat építése során a lehető legkisebb felületű habarcshézag alakuljon ki a falazatok felületén.

A nútféder kifejezés nem idegen a hazai építőiparban. A méretpontos gyártási folyamat teszi lehetővé, hogy az elemek fésűszerűen kapcsolódjanak egymáshoz. A falazás során az elemeket szorosan egymás mellé kell illeszteni. Ez a kapcsolódás biztosítja a megfelelő, habarcs nélküli függőleges légzárást. Ezeknél a nútféderes falazóelemeknél tehát nincs szükség a függőleges hézag hagyományos kialakítására, így a falazás habarcstakarékos és természetesen gyorsabb is.


Áthidalások

A falazóelemekhez kiegészítő épületszerkezeti elemeket is felkínál a gyártó, amelyek segítségével a falazatokhoz kapcsolódó szerkezeteket könnyen és gyorsan lehet elkészíteni.

Az MDA 75-350 típusú áthidalók alkalmazása esetén, nincs szükség az építési folyamat hosszabb idejű megszakítására. A kiegészítő épületszerkezeti elemek felhasználásával azonos minőségű kerámia alapanyagú építőelemek kerülnek felhasználásra.

A Leier cégcsoport kétféle szélességi méretben, kétfele alkalmazási területre gyárt áthidalókat az alábbiak szerint.

Az MDA 75-350 jelölésű nyílásáthidalók rendszerbe állításával a teherhordó falazatoknál nem szakad meg az építés technológiai folyamata, kevesebb és rövidebb idejű a nem falazás jellegű munka. Az MDA 75-350 áthidaló, kerámiakéreg elembe bebetonozott félkész áthidaló.

Ez az áthidaló elem a teljes áthidalás alsó húzott övét képezi. A 12 cm-es szélességi méretű elem alkalmazásával a 25-30-38- 44-45 cm vastag külső, illetve belső falszerkezetek nyílásaihoz készíthető áthidalás. Az áthidalások felső, nyomott övét helyszíni ráfalazás, vagy rábetonozás képezi.

Az MDVA 75-200 jelölésű nyílásáthidalók szélessége 9 cm, az elemet válaszfalakban készülő nyílások kiváltására lehet felhasználni. Az áthidalók rendkívül könnyűek, a munkaterületen kézzel mozgathatóak, szükség esetén az egyedi méretre vághatók.

Az áthidaló hasznos magasságába pótvasalás elhelyezése esetén (a később ismertetett feltételek mellett) beszámítható a födém vasbeton koszorúja is.


Az áthidalók anyagminőségei

A kerámia kéregelemek 0,33 m hosszban készülnek, téglaipari technológiával. A kiégetett kerámia elemek sorolásával gyártópadokon rakják össze az áthidaló pallókat, melyek az MDA jelű elemeknél 1,00 m-től 3,00 m gyártási hosszig készülnek, 0,25 m méretlépcsővel. Az MDAV elemeknél a gyártási hossz 0,75 m és 2,00 m között változik, a méretlépcső itt is 0,33 m.

A kerámia pallók vasalása előfeszített, a gyártásnál kialakult vályút megfelelő konzisztenciájú különleges betonnal töltik ki. A gyártás során a beton gyorsabb kötését hőérleléssel segítik elő. A szilárdulás után a feszítőerő megszűnik és ezután az áthidalókat speciális vágó géppel méretre vágják. Az így készülő előre gyártott elem kiegészítő ráfalazással, illetve betonozással válik végleges épületszerkezetté.

Kérjen ajánlatot (*Kötelezően kitöltendő elem)