elérhetőségeink

Kelépker Kft.
2800 Tatabánya,
Búzavirág utca 1.

Telefon: +36-34-315-514
Fax: +36-34-309-780
E-mail: szamlazas@kelepker.hu
Kelépker Kft. térkép

nyitvatartási idő

Nyári nyitva tartásunk
2020. március 9-től: Hétfő7:00-16:30 h Kedd7:00-16:30 h Szerda7:00-16:30 h Csütörtök7:00-16:30 h Péntek7:00-16:30 h Szombat7:30-12:00 h Vasárnapzárva

Téli nyitva tartásunk: 2020. november 5-től: Hétfő7:00-16:00 h Kedd7:00-16:00 h Szerda7:00-16:00 h Csütörtök7:00-16:00 h Péntek7:00-16:00 h Szombat7:30-12:00 h Vasárnapzárva
országosan

Vállaljuk építőanyagok házhoz szállítását az ország egész területén!

Egyes építőanyagokat díjmentesen házhoz szállítjuk! Tovább »

szaktanácsadás

Tüzépünkön törekszünk arra, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk vevőinknek.

Értékesítő kollégáink segítenek építőanyagok kiválasztásában és azok elhasználásában. Tovább »

Ytong

Az Ytong tégla

Az Ytong ma már nemcsak falazóanyag, hanem sokfajta falazó elemből álló komplett, jó minőségű építési rendszer, melyet az ipari épületekhez használt fal-, födém-, és tetőpallók egészítenek ki. Az Ytong téglák alapanyaga: mész, homok és cement. Az alapanyagoknak és a gyártástechnológiának köszönhetően az Ytong elemek jó hőszigetelő, energiatakarékos, környezetbarát termékek.

Hogyan állítják elő az Ytong-ot?

A homokot finomra őrlik és a többi alapanyaggal - mésszel, cementtel, vízzel és a pórus szerkezet kialakulásának előidézésére kis mennyiségű alupasztával, számítógép vezérelte keverőben összevegyítik, kádakba öntik, majd előérlelik, melynek során apró, egyenletes buborékok keletkeznek az Ytong masszában. Az előérlelés befejezése után, a félig kemény elemeket milliméter pontosan méretre vágják, és autóklávokban 200 oC-on gőzérleléssel megszilárdítják. A millió, apró keletkező pórusnak köszönhetően pórusbetonnak is nevezik az Ytong-ot.

Az Ytong építőanyagok fajtái

P2-es és P4-es szilárdságú falazóelemek, PU zsaluelemek, Ptá és Pmá teherhordó áthidalók, koszorú elemek, válaszfallapok, válaszfal áthidalók, előfalazólapok, furatos elemek, födém béléstestek, vasalt termékek. A téglák beépítését Ytong hőszigetelő falazóhabarcs, vagy vékonyágyazatú falazóhabarcs segíti. A vakolási munkát a termékhez gyártott Ytong beltéri- és kültéri vakolatok teszik gazdaságossá.

Előnyös tulajdonságainak köszönhetően az Ytong téglából kiváló hőszigetelésű, energiatakarékos és gazdaságos családiházak, társasházak, üzletek, középületek, csarnokok tervezhetők és építhetők. Gazdaságosan használhatók épület bővítésnél, emelet ráépítésnél vagy akár a különböző felújítási munkáknál is.

Nem kell külön hőszigetelni!

A tavaly szeptemberben életbelépett szigorú szabvány miatt sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon kell-e az Ytong falszerkezeteket kiegészítő hőszigeteléssel ellátni. Az Ytong falszerkezetek 30cm falvastagságtól kiegészítő hőszigetelés nélkül a szigorú követelményeket is kielégítik, nincs szükség költséges kiegészítő hőszigetelésre. Ha valaki viszont a jövőbeni üzemeltetési költségeket még lejjebb akarja szorítani, annak a 37,5cm vastag elemeket ajánljuk, egy átlagos családi háznál a 30-as falhoz képest ez egy kb. 150ezer Forintos többletköltséget jelent, ami viszont rövid időn belül megtakarításként jelentkezni fog. Az Ytong falak magas felületi hőmérséklettel rendelkeznek, így a nedvesség sem csapódik le páraként azokon, az Ytong Építési rendszer használatával elkerülhető a penészesedés.

A masszív Ytong falak kedvező léghangszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek, így megteremtik Önnek a nyugodt, csendes otthon biztonságát. Már egy 15 cm vastag Ytong falazóelem jobb hangszigetelő, mint általában a külső tégla falak.

Az Ytong építőelemekkel a klímaszabályozó hatásuk miatt különösen kedvező belső légállapotú és kellemes hőérzetet biztosító terek alakíthatók ki.

Az Ytong kizárólag ásványi alapanyagokat tartalmaz, ezért nem éghető. Így a viszonylag vékony fal is megfelel a legmagasabb tűzvédelmi követelményeknek - Ön tehát építőanyagot takarít meg, ugyanakkor nagyobb belső teret nyer és még a vagyonvédelem érdekében is sokat tett.

Az Ytong téglák a kiváló hőszigetelő tulajdonságon túl optimális nyomószilárdsággal rendelkeznek. A kétféle nyomószilárdság és a számos falazóelem szélesség lehetővé teszi az optimális falazóelem kiválasztását az aktuális építési feladathoz.

A természetes alapanyagok, az előállítás alacsony energiaszükséglete, a szinte hulladék nélküli gyártás és a gazdaságos beépíthetőség, mind-mind a környezetvédelem érdekeit szolgálja, kevésbé terhelve a környezetünket.

Nyerjen plusz hasznosítható területet! Az Ytong-gal ugyanakkora beépített alapterületen nagyobb hasznosteret alakíthat ki, a jó hőszigetelő vékonyabb falszerkezetek miatt. Így 100 m2-ként akár 4 m2 területnyereséggel is számolhat.

Az Ytong termékek minőségét a folyamatos és szigorú minőségellenőrzések szavatolják. A termék gyártása három lépcsős ellenőrzés mellett zajlik. ISO minősítéssel és CE tanusítvánnyal rendelkezik.

Kérjen ajánlatot (*Kötelezően kitöltendő elem)